Konak'ta minik kaşifler bilim dolu bir yaz geçirecek
Konak Belediyesi Sancar Maruflu Bilim Merkezi, her mahallede ücretsiz düzenlenen gezilerle yaz tatili boyunca çocukları bilimle buluşturmaya devam edecek.
Konak Belediyesi Sancar Maruflu Bilim Merkezi, her mahallede ücretsiz düzenlenen gezilerle yaz tatili boyunca çocukları bilimle buluşturmaya devam edecek.
Konak Belediyesi’nin Çınarlı Rekreasyon Alanı içinde hizmet veren ve çocukların bilimle tanışmasına, bilimi sevmesine olanak tanıyan Sancar Maruflu Bilim Merkezi, yaz boyunca çocukların bilim gezilerine ev sahipliği yapacak. Kapıları tüm çocuklara açık olan merkezde, yaz tatilinde Konak’ın her mahallesinden geziler düzenlenecek. Başvuruların mahalle muhtarlarına yapıldığı ücretsiz bilim gezilerine 9-14 yaş grubu çocuklar katılabilecek.
Başkan Mutlu’dan minik kaşiflere davet
Bütün çocukları yaz boyunca devam edecek gezilere katılarak bilim merkezini ziyarete davet eden Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, “Konaklı çocuklarımızın yaz tatilinde hem öğrenmelerini hem de eğlenmelerini önemsiyoruz. Yaz boyunca devam edecek olan gezilerimiz, çocukların bilim ve teknolojiye olan meraklarını pekiştirerek, eğlenceli ve öğretici bir tatil dönemi geçirmelerine olanak tanıyor. İzmir sevdalısı Sancar Maruflu’nun adını taşıyan Bilim Merkezimizde çocukların bilim ve teknolojiye olan ilgilerini artırmayı hedefliyoruz. Tüm çocuklarımızı etkinliklerimize katılmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Sancar Maruflu Bilim Merkezi’nde neler var?
Sancar Maruflu Bilim Merkezi’nde çocuklar için hazırlanan program dahilinde interaktif etkinliklere yer veriliyor. Çocuklar, merkezdeki on altı farklı deney istasyonunda bilimsel deney yapma şansı buluyor. elektrik, elektronik, manyetizma, optik, basınç, yenilenebilir enerji, hava yoluyla enerji aktarımı, doğanın fizik kanunları ve yer çekimi ile ilgili deneylerin yanı sıra çocuklar kendi yıldız sistemlerini, galaksi kümelerini, nötron yıldızları, süpernova patlamaları, nebula oluşturma, gezegen oluşturma, yaşanabilir gezen saptama, kara delik oluşturma ve hatta big bang simülasyonu yapmalarını sağlayan uzay simülasyon programına da katılıyor. Deney ve simülasyonlara katılan çocuklar, merkezdeki planetaryumda gerçekleştirilen film gösterimiyle gezegenler, gök cisimleri ve galaksileri gerçekmiş gibi gözlemleyebiliyor, uzay fiziği hakkında bilgi ediniyor. Gösterim sonrasındaki soru-cevap bölümünde çocuklar yerçekimi kanunları, kara delikler, genel görelilik, zaman, ışık, karanlık madde ile ilgili sorularına yanıt buluyor.